Vrijwilligers gezocht!

VluchtelingenWerk staat in elk asielzoekerscentrum en in vele gemeenten in Nederland klaar met een team van medewerkers en vrijwilligers om vluchtelingen in deze moeilijke en emotionele tijd op te vangen en te ondersteunen. Help jij mee? Wij zoeken vrijwilligers voor de volgende werkzaamheden*:

 • Coaching:
  Arbeidscoaching in het vinden en begeleiden van passend werk; Trajectcoaching om een vluchteling zo snel mogelijk op gang te helpen bij een gemeente; Budgetcoaching bij het ontwikkelen van financiële vaardigheden; Taalcoaching in het leren en oefenen van de taal.
 • Begeleiding:
  Maatschappelijke begeleiding aan kinderen en jongeren en bij vragen en problemen omtrent financiën, onderwijs en gezondheidszorg; Juridische begeleiding in het bijstaan van juridische (asiel)procedures.
 • (Online) spreekuren:
  Een wekelijks spreekuur waar asielzoekers en vluchtelingen vragen kunnen stellen
 • Buddy:
  Eens per week op bezoek gaan bij de vluchteling om de post te sorteren en om eenvoudige vragen te beantwoorden.
 • Tolk:
  Het goed en duidelijk mondeling overbrengen van informatie in verschillende talen tussen twee partijen.
 • Administratie, receptionist, klusjesman/vrouw.

Spreekt één van de bovenstaande functies jou aan en wil jij ook jouw steentje bijdragen als vrijwilliger? Meld je dan nu aan!

Lees meer over onze vrijwilligersfuncties >>

Bekijk onze openstaande vacatures >>

*Zou jij graag op een andere manier iets willen bijdragen voor vluchtelingen? Bijvoorbeeld omdat je werk voor vluchtelingen hebt of kleding wilt doneren? Dat vinden wij natuurlijk super! Maar gebruik dan niet dit formulier. Kleding kun je het beste doneren bij een lokale Leger Des Heils vestiging. Als je interessant werk hebt voor vluchtelingen dan kan dat via ons project Refugee Work.

Dankjewel!

We zullen telefonisch of per email contact met je opnemen over je aanmelding. Vanwege grote drukte kan dit even duren. Velden met een * zijn verplicht. VluchtelingenWerk Nederland gaat zorgvuldig om met je privacy.