Een paspoort voor pardonners

Meer dan 56.000 mensen ondertekenden onze petitie om 10.000 pardonners nu eindelijk een Nederlands paspoort te geven. Vandaag zijn wij samen met Yosef, Marine, Mo en vele andere pardonners in Den Haag om de petitie aan te bieden aan Tweede Kamerleden en het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Achtergrond
Veertien jaar geleden kregen tienduizend mensen te horen dat ze de rest van hun leven in Nederland mogen blijven. Veel van hen groeiden hier als kind op, studeren of werken nu en draaien volop mee in onze samenleving. Tienduizend mensen vóelen zich Nederlander maar mogen het nog altijd niet zijn. Zij krijgen geen Nederlands paspoort en dat geeft grote problemen met het vinden van werk, studeren en reizen. Ook hebben zij geen stemrecht bij de landelijke verkiezingen. Ze voelen zich al jaren tweederangsburgers. Daarom startten wij dit voorjaar deze petitie!

Eerste resultaat
Eind april kwam het nieuws dat pardonners die minderjarig waren tijdens het generaal pardon, alsnog een Nederlands paspoort krijgen. VluchtelingenWerk is blij voor deze 3.000 pardonners – waaronder Yosef uit onze petitie – maar vinden het onverteerbaar dat er zo’n harde lijn wordt getrokken tussen minderjarigen en volwassenen. Volgens ons moet staatssecretaris Broekers-Knol de volledige wens van de Tweede Kamer uitvoeren en álle ruim 10.000 pardonners een Nederlands paspoort geven. Zodat ook zij volledig deel uit mogen maken van de Nederlandse samenleving en dezelfde rechten krijgen als elke andere Nederlander. 

Help mee
De petitie is gesloten. Wil jij ook een bijdrage leveren? Maak dan ons werk mogelijk met een gift. Alleen met steun van onze donateurs kunnen wij opkomen voor de belangen van asielzoekers en vluchtelingen in Nederland. Dankjewel voor jouw bijdrage!

Doneer >>