#500kinderen

Het afgelopen jaar heeft Nederland laten zien hoeveel draagvlak er is om alleenstaande vluchtelingkinderen van de Griekse eilanden op te vangen in Nederland. De petitie #500kinderen werd ruim 100.000 keer getekend en meer dan de helft van de Nederlandse gemeenten stond klaar voor deze kwetsbare kinderen. Maar we zijn er nog niet...

Na de allesverwoestende brand in kamp Moria, besloot het kabinet maar een schamele honderd mensen op te nemen. Dit aantal mensen wordt afgetrokken van de 500 extreem kwetsbare vluchtelingen die ieder jaar door de UNHCR worden geselecteerd. Deze zogenaamde Moria-deal’ is dan ook alle schaamte voorbij, vindt VluchtelingenWerk.

Kinderen hebben een veilig thuis nodig! Europa moet er samen voor zorgen dat deze kinderen worden opgevangen waarbij Nederland 500 kinderen een veilige plek moet bieden in ons land! Daarom blijven wij ons inzetten om de politiek in Den Haag in beweging te krijgen.

Wij kunnen alleen opkomen voor vluchtelingen dankzij de steun van onze donateurs. Laat vluchtelingen niet in de steek en doneer direct!

 

Lees meer

Sluiten

Velden met een * zijn verplicht. VluchtelingenWerk Nederland gaat zorgvuldig om met je privacy.