Velden met een * zijn verplicht.

Financieel vangnet voor wie alles achter moest laten


Vluchtelingen die in Nederland een nieuwe en veilige toekomst willen opbouwen, komen soms voor hoge kosten te staan. Het Noodfonds kan bijspringen als mensen noodzakelijke kosten niet zelf kunnen betalen.


Een bijdrage uit het Noodfonds ontvang je alleen maar voor specifieke doeleinden en onder strenge voorwaarden. Bijvoorbeeld:

  • vergoeding bij gezinshereniging
  • vergoeding van legeskosten
  • vergoeding 'bijzondere noden' 
Lees meer

Een voorbeeld van wanneer het Noodfonds werd toekend:

DNA-test om kind terug bij ouders te krijgen
Een man uit Eritrea deed enige tijd geleden al met succes een aanvraag om herenigd te worden met zijn kinderen, die op dat moment in Ethiopië zijn. Onderweg hiernaartoe werd één van zijn kinderen door rebellen ontvoerd. Het kind wist gelukkig te ontsnappen en vroeg uiteindelijk snel asiel aan in Nederland. De aanvraag wordt echter afgewezen: de IND twijfels of het kind daadwerkelijk bij het gezin hoort. Een DNA-test is de enige mogelijkheid om dit aan te tonen, maar het gezin kan de kosten hiervoor niet betalen. Het Noodfonds kende een bijdrage van € 530 toe. Het gezin wacht nu de uitslag af en hoopt hun zoon snel weer in de armen te kunnen sluiten.

Met jouw steun
Met een gift voor het Noodfonds zorg jij dat wij direct kunnen helpen met een noodzakelijke bijdrage. Met jouw steun aan het Noodfonds biedt je vluchtelingen een laatste vangnet!

Dankjewel!


Liever maandelijks een bedrag overmaken?
Fijn! Dat kan via structureel doneren.

 

Sluiten