Breng jij gevluchte gezinnen weer samen?

 

Vluchtelingen die door hun vlucht gescheiden zijn geraakt van hun gezin, willen niets liever dan hun geliefden in hun armen sluiten. 

Gezinnen zijn vaak jaren van elkaar gescheiden door de lange wachttijden van de asielprocedure en gezinshereniging. Het lange wachten veroorzaakt veel stress bij vluchtelingen die zich zorgen maken om de veiligheid van hun dierbaren.

SiefHelaas zitten honderden achtergebleven gezinsleden met goedkeuring voor gezinshereniging op dit moment vast in (onveilige) gebieden vanwege gesloten ambassades.* VluchtelingenWerk doet er alles aan hen te herenigen.

Jouw bijdrage helpt verscheurde gezinnen weer samen te brengen. Pas als ze samen zijn en geen angst meer hebben voor het leven van hun kinderen, kunnen ze weer hun leven opnieuw opbouwen

Help je mee?

Lees meer

 

* Gesloten ambassades

Op dit moment zijn een aantal ambassades, zoals Cairo (Egypte) en Amman (Jordanië), gesloten vanwege de coronamaatregelen. De ambassade in Beiroet (Libanon) is vanwege de zware explosie in augustus voor een langere tijd gesloten. Andere ambassades worden beperkt geopend, maar zijn in eerste instantie gefocust op Nederlanders of expats die naar Nederland willen reizen. Vluchtelingen lijken minder prioriteit te krijgen. Volgens de IND is het vrijwel niet mogelijk om de ambassade te wijzigen en het visum op een andere locatie af te halen. VluchtelingenWerk vindt dat er een oplossing moet komen om vluchtelingen hun visum te laten afhalen. Ambassades moeten ook voor vluchtelingen geopend worden en als dit niet haalbaar is moeten vluchtelingen op z’n minst worden doorverwezen naar een locatie waar zij wel geholpen kunnen worden.

Steun ons zodat we verscheurde gezinnen weer samen kunnen brengen.

 

Sluiten

Velden met een * zijn verplicht.